Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår framtid byggs i skolorna!

/

Får inte våra skolor stor eget handlingsutrymme riskerar vi sämre resultat bland eleverna, utbrändhet hos de anställda och en stegrande segration i samhället, skriver Jan-Eric Berger.

Annons

Jag har flera gånger framhållit att lärare och elever förtjänar en bättre arbetsmiljö i skolan. Lärarna och skolledarna har ett stort ansvar för att skapa en optimal inlärningssituation för eleverna – men måste mötas av förståelse för sitt arbete och ges möjlighet att fritt kunna utöva det.

Centralisering av makten innebär skadliga åtgärder för vår skolverksamhet. Får inte våra skolor stor eget handlingsutrymme riskerar vi sämre resultat bland eleverna, utbrändhet hos de anställda och en stegrande segration i samhället. Den senaste betygsstatistiken i vår kommun är inget stort glädjeämne. Resultatet är sämre i år än förra året. Vi måste ge våra kompetenta rektorer och lärare mer rådlighet/förutsättningar att styra över skolans verksamhet. De är bäst lämpade att anpassa skolverksamheten efter sin skolas unika förutsättningar.

Integration ska kopplas till kunskap. Ger vi våra rektorer och lärare större handlingsutrymme så tror jag att eleverna kan nå bättre resultat. Skolresultaten i Söderhamn måste förbättras! Ger vi rektorerna mer befogenhet kan vi få starkare skolor som bättre når kunskapsmålen och minska segregationen. Vår gemensamma framtid byggs i skolan och genom att stärka rektorerna stärker vi även framtiden för alla, inklusive de som nu ska inkluderas i vårt samhälle.

Rektorernas arbetsutrymme måste stärkas! Resultaten vid byskolorna i Söderhamns kommun är ganska bra och bland annat i Stråtjära, Mo och Trönö uppnår alla i årskurs sex mycket goda resultat. Vi måste bevara byskolorna! Små barn ska inte behöva åka långt till sina skolor. Vår framtid byggs i skolan!

Jan-Eric Berger (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons