Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var elevombudet för obekvämt för er?

Så var alltså beslutet taget om att Ljusdals elevombud ska tas bort. I dessa spartider väljer Malin Ängerå och skolchefen trots alla dessa kränkningar, mobbningar mot elever göra eleverna så gott som rättslösa.

Annons

Kan det vara så att dessa två figurer borde vara mer ute i verkligheten och möta dessa barn som blivit utsatta för kränkningar eller är de för rädda för att möta eleverna och se dem i ansiktet och säga: tyvärr kära elev kan vi inte hjälpa dig just nu, men vi jobbar långsiktigt med att hitta sätt att hjälpa er.

Nu är det väl så att varken Malin Ängerå eller skolchefen själva har barn i grundskolan år 2010 och kanske inte kan relatera till de problem som i dag finns i Ljusdals skolor där elever blir kallade bög av personal bara för att eleven har en färg på sin t-shirt som personalen anser vara en bögfärg eller där personal ber elev åka tillbaka till det land eleven kommer ifrån eller till och med misshandlar elev som kanske ifrågasätter för mycket. Det Malin Ängerå och Stefan Meuller är år 2010 i Ljusdals skolor.

Den hjälp eleverna har haft innan ni tog beslutet är ett elevombud som verkligen står på elevernas sida, men som verkar vara för obekvämt för er Stefan Meuller och Malin Ängerå. Genom att ta bort elevombudet blundar ni för de problem som finns och speciellt när de flesta kränkningarna sker från personal till elev så verkar ni inte förstått vilken målgrupp ni verkligen är till för.

Precis som artikeln den 17 juni i Ljusdals-Posten beskrev så tar eleverna med sig sina "upplevelser" från grundskolan även till gymnasiet och vidare i livet. Hur tror ni, Malin Ängerå och Stefan Meuller, respekten för vuxna utvecklas för de elever som har negativa upplevelser från grundskolan av just det? Inte ert bord då eftersom ansvaret för dessa före detta elever hamnar under annan förvaltning. Skönt va?

Uppgiven förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons