Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är planen för fler jobb i Gävleborg?

Fler måste ställa om sin kompetens så att arbetssökande och jobb matchar, skriver Margareta B Kjellin (M) och Patrik Stenvard (M).

Annons

Att Sverige har problem med matchning på arbetsmarknaden är ingen nyhet, och på samma sätt är det också väl känt att Gävleborgs län har landets lägsta utbildningsnivå och hög arbetslöshet.

Den senaste rapporten från Arbetsförmedlingen visar att de arbetslösa som står långt från arbetsmarknaden, till exempel lågutbildade och utomeuropeiskt födda, tyvärr fortsätter att öka och utgör i dagsläget en majoritet av de inskrivna vid Arbetsförmedlingen. Vidare visar rapporten att det inte längre endast är offentlig sektor som har svårigheter med bemanning, utan även inom näringslivet råder brist på arbetskraft. För att sysselsättningen tillika tillväxten ska kunna öka – måste matchningen lyckas. Prognosen visar dock att länet har en låg ökningstakt jämfört med övriga Sverige.

Utvecklingen är både allvarlig och ohållbar och förutsätter kraftfulla reformer för att underlätta för fler att ställa om sin kompetens, samtidigt som vi behöver en integrationspolitik som vågar ställa krav. Vi menar att en bättre matchning på arbetsmarknaden förutsätter fem mycket viktiga delar, delar som ingår i Nya Moderaternas plan för ett starkare Gävleborg.

* Förstajobbet-anställning är en anställningsform som möjliggör för personer som saknar arbetslivserfarenhet att kombinera arbete med utbildning och lära sig jobbet på jobbet. Det är en mycket viktig reform som vänsterregeringen genast bör införa.

* Fokus ska ligga på att göra sig själv anställningsbar. Kompetenskartläggning och språkundervisning ska ske från dag ett.

* I dag stannar inte alla människor på samma arbetsplats under hela arbetslivet, utan söker nya utmaningar. Det måste bli enklare att göra karriärbyte mitt i livet. Det förutsätter exempelvis förbättrade möjligheter till kompetensutveckling. Åldersgränsen för studiemedel bör därför höjas till 60 år samtidigt som möjligheterna till extra studieveckor för den som fyllt 40 år ska utökas. Vi ser även ökade möjligheter till tilläggslån och ett höjt fribelopp som viktiga steg för att underlätta rörligheten.

* Vi måste anpassa utbildning efter behov. Det behövs kortare kurser som är anpassade till den som arbetar och samtidigt behöver kompetensutveckling. Vi vill även förbättra samverkan mellan akademi och näringsliv för att anpassa utbildningsutbudet till den verkliga efterfrågan.

* I dag tar det alltför lång tid att få tillstånd för arbetskraftsinvandring. Det är oacceptabelt då det kan vara avgörande för företagets konkurrenskraft. Nya Moderaterna vill därför införa en 30-dagarsgaranti för arbetstillstånd.

Att regeringen inte har lyckats prestera mer halvvägs i mandatperioden är oroväckande. Vi har en plan för ett starkare Gävleborg och Sverige med kraftfulla jobbreformer.

Margareta B Kjellin (M)

riksdagsledamot Gävleborg

Patrik Stenvard (M)

förbundsordförande Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons