Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är översynen?

År 2011 beräknas kommunens överskott i budgeten bli cirka 183 000 kronor. Det är så lite att det är felräkningspengar.

Annons

Överskottet hade varit betydligt högre och gett verksamheterna större trygghet om kommunstyrelsens beslut den 7 januari 2010 om översyn av förvaltningsorganisationen hade verkställts. I beslutet står att kommunchefen får i uppdrag att göra en översyn av förvaltningsorganisationen, delegationerna, de administrativa processerna och bolagsstrukturen och att översynen ska presenteras senast i juni.

Så, Marit Holmstrand var är den översyn som skulle presenteras nu i juni och som du som kommunstyrelsens ordförande har ansvaret för? Och var är siffrorna som visar på vad översynen leder till? Vilka är förbättringarna?

Nu tvingas med all sannolikhet kommunen att spara på verksamheter 2011 för säkerhets skull. Detta eftersom ingen vet vilka eventuella besparingar som översynen leder fram till. Det drabbar alla invånare oberoende av partitillhörighet.

Den 15/6 svarade Holmstrand i LjP på vår tidigare insändare. Men i stället för att svara på frågan varför hon inte följer fattade beslut skriver hon att det inte behövs några moderater i ledande positioner. Det kan vi förstå att hon tycker, för då slipper hon frågan, varför kommunledningen under Holmstrands ledarskap har misslyckats med att leva upp till fattade beslut?

Ny kommunledning väljs den 19 september.

Jan Hedlund (M)

Lasse Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons