Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är det stora hjärtat?

Sven-Åke Thoresen slår sig för bröstet över det socialdemokratiska styret i Hudiksvall. I valprogrammet skriver Thoresen bland annat: "Vi socialdemokrater vill att Hudiksvall ska vara en kommun med stort hjärta", "Skola, sjukvård, äldre- och handikappomsorg ska bedrivas med solidariteten som övergripande mål".

Annons

Som anhörig till en vårdtagare vid ett äldreboende har jag via insändare försökt få svar av Thoresen varför de gamla i vissa fall vanvårdas och vad han tänker göra åt det, för att allmänheten ska få kännedom. Jag har velat vara anonym på grund av respekt mot min anhörig. Han behagar inte svara, han nonchalerar det fullständigt. Avvikelserapporter som lämnas in över vanvården hemligstämplas, sedan hävdar man att nästan inga rapporter lämnas in. Det som inte syns finns inte.

Var finns då det stora hjärtat och solidariteten? Att en tjänst som kommunal äldreombudsman behövs är helt klart, men den motionen har kommunfullmäktige avslagit, liksom motionen om en tjänst som demenssjuksköterska. Det vill man inte satsa på. Då märks inte heller solidariteten och det stora hjärtat.

Inför valet år 2006 talade dåvarande statsminister Göran Persson under den socialdemokratiska partikongressen om äldreomsorgen och sa: "Vi ska inte spara någon möda, vi ska göra allt vi kan för att våra gamla ska få ett rikt liv och ingen ska fråga vad det kostar". Men de socialdemokratiska politikerna i Hudiksvall tog fram andra bullar.

Och ombyggnationen av stadskärnans vägnät är katastrofal, tyvärr räcker inte utrymmet för insändaren till att utveckla det ytterligare. Det tror jag inte ens behövs. Men Thoresen skriver att han gärna vill fortsätta ta "ansvar" över våra pengar. Det betackar jag mig för. Att låta dessa politiker fortsätta fyra år till vore förödande. Nej ut med det dammiga och in med nytt och fräscht. Det är dags för förändring för att vi ska få en positiv utveckling och förnyelse av Hudiksvall med politiker som respekterar sina väljare.

Tack och adjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons