Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är de arabiska kvinnorna?

Sorgligt och beklämmande var det att läsa om Arabiska Kulturföreningen i Bollnäs. Män, män, män, bara män deltog. Enda feminina inslaget var en liten flicka.

Annons

Sorgligt och beklämmande var det att läsa om Arabiska Kulturföreningen i Bollnäs.

Män, män, män, bara män deltog. Enda feminina inslaget var en liten flicka. När reportern undrar var kvinnorna är svarar en av männen: Ja, du vet, på kvällstid är det svårt...

Samtidigt visade klockan på väggen på bilden att det är runt 14.30. Alltså eftermiddag. Så varför tala om kvällstid, undrar man.

Men oavsett vad klockan är slagen så blir man förbannad över att ingen ifrågasätter kvinnornas rätt att också delta i Arabiska Kulturföreningen. Är de inte välkomna? Är föreningen bara för män eller är det som man misstänker att ingen har uppfattat att i Sverige har vi något som kallas jämlikhet mellan könen.

Det innebär att nästa föreningskväll är det Mustafas och hans kompisars tur att sitta hemma och vara barnvakt. Diska, dammsuga, stryka och planera för nästa skoldag. Detta borde ifrågasättas i artikeln.

Och vi förutsätter, om föreningen får bidrag från Bollnäs kommun, att kommunen ser till att upplysa och gärna kolla att skattepengar inte går till fortsatt diskriminering av utländska kvinnor. För det är väl inte permanentning av gamla könsrollsmönster som är huvudtemat i kulturföreningens verksamhet.

Svenne-Mohammad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons