Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vanvårdat i Söderhamn

Tog hundarna med mig till stan för en promenad, trevligt med ombyte och möjlighet att strosa lite i andra grönområdena och så vidare. Upptäcker snabbt att det inte alls var så trevligt, då skötseln av grönområden och gångar ser allt annat än inbjudande ut, förutom mitt i centrum givetvis.

Annons

Varför har kommunen lagt pengar på att göra i ordning gräsytor och grusgångar, till exempel mellan Softcenter och CFL, när det sedan inte sköts om? Är det inte bättre att lägga de pengar som finns på redan befintliga ytor, och hålla dessa snygga och fräscha?

När jag sedan gick över bron in till centrum igen så är det lika illa med ån, där flyter skräpet omkring och gör att det ser ännu snuskigare ut än det redan bruna vattnet, något som inte går att göra så mycket åt tyvärr. Jag förstår nu varför man håller sig till skogarna, där ser det ju inte lika jävligt ut större delen av året. Tyvärr invaderas även dessa av skräp när bärplockningssäsongen kommer igång.

Dagen efter min sväng i stan kommer en insändare från signaturen Esbjörn, om att skärgården inte heller är speciellt inbjudande, och jag blir ju inte förvånad. Varför börja engagera sig i något som man vet med sig att man inte har pengar nog att hålla fräscht?

Det skapar bara irritation hos invånare och turister. Kommunen går ut med att vi har så fint i vår kommun och skärgård, se då till att det är det också, så vi kan trivas och slippa skämmas för en egentligen fin stad och vacker skärgård.

Lena med flera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons