Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vänta inte på att rätt ord ska sägas”

Svar till Erika Engberg (S) (
25/2
):

Annons

Det skapas inga företag, varken sociala företag eller andra företag av debatt och krav. Gör verkstad, lägg ut uppdrag. Den makten och möjligheten har ni Socialdemokrater i kommunledning och de sista som hindrar er är Centerpartiet. Om och när ni gör detta har ni vårt fulla stöd.

Det Centerpartiet sade ifrån om och de facto en majoritet av kommunfullmäktige sade nej till i det beslut du pekar på, var att bygga in villkor i upphandlingar enligt LOU. Sådana krav hör inte hemma vid stora upphandlingar, som byggande av skolor, vägar och bostäder. Det vi då upphandlar blir dyrare och små lokala företag får uppenbara problem att lägga bud, och därmed försvinner lokala arbetstillfällen. Om det behövs, tar vi gärna den debatten en gång till. Där kan vi gärna prata företagsutveckling, företagsklimat, arbetstillfällen, jobb och en besvärande hög arbetslöshet i kommunen.

Vänta inte på att rätt ord ska sägas i en debatt, lägg ut dessa uppdrag, med sociala villkor. Den utmaningen får ni av Centerpartiet här i Bollnäs. Detta kommer att innebära att i dag kommunalt anställda får möjlighet att driva företag och anställa människor. Då först kommer du att få de effekter du önskar, där människor får egen försörjning och behovet av försörjningsstöd minskar.

Bengt-Olov Renöfält

gruppledare Centerpartiet Bollnäs

I och med detta inlägg flyttar vi eventuella ytterligare repliker ut på webben.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons