Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till de Nya Socialdemokraterna

Mona Sahlin skulle som bekant förnya S-politiken för att få fram en politik som attraherar mittenväljarna. Detta projekt har gått baklänges sedan hon tvingats ta med kommunister i förnyelsearbetet.

Annons

Mona Sahlin skulle som bekant förnya S-politiken för att få fram en politik som attraherar mittenväljarna (läs ta tillbaka de 200 000 röster som man förlorade till alliansen 2006).

Detta projekt har gått baklänges sedan hon tvingats ta med kommunister i förnyelsearbetet. Nu har man efter mycket om och men faktiskt kommit med ett konkret förslag på hur man kan hjälpa Sverige ur krisen. Tidigare har man enbart ägnat sig åt smutskastning gentemot regeringen.

Klagokören har sjungit: "Regeringen gör ingenting, regeringen gör för lite, regeringen gör fel saker, regeringen gör fel saker för sent" och så vidare.

Man har lika konsekvent som man sjungit i klagokören undvikit att leverera konkreta förslag på vad man själv vill göra. De få gånger man sagt något så har det varit ofinansierat och ogenomtänkt. "Mer till allt och alla" har varit budskapet från S-toppen.

Men NU!

Mona Sahlin och Thomas Östros vill chockhöja skatterna för dem som tjänar mest. Pengarna ska användas för att ta Sverige ur krisen. Paret lanserar samtidigt mottot: Framgång kräver rättvisa.

Jaha, vad innebär då detta?

1. En ny förmögenhetsskatt

2. En ny fastighetsskatt

3. Höjd skatt för höginkomsttagare

All ekonomisk expertis är enig om att förmögenhetsskatten driver i väg kapital som annars skulle kunna verka på plats här i Sverige. Den förstör och driver bort långt mer pengar än vad den drar in helt enkelt. Samma sak med de höga marginalskatterna som dämpar folks villighet att jobba extra och fördjupa och bredda sin utbildning. Socialdemokraternas populism och makthunger vet inte några gränser. Den matchas numera bara av deras inkompetens.

Förnyelse för Socialdemokraterna innebär tydligen mer skatt för svenskarna, tycker det känns bekant på nå vis...

Stefan Andersson

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons