Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljer vi bästa ledarna?

I dessa tider av vallöften och stora ord om duglighet och kunskap från den politiska överhetens sida tål det att tänka på en sak. Det är ledarskap, och hur ledarskap används och utnyttjas. Man ska också fundera över vad ett bra ledarskap är.

Annons

Det finns två sätt att leda människor, och det är genom att styra dem eller att leda genom föredöme – att vara en förebild. Vad är då skillnaden? Jo, ett exempel kan vara att den politiker som tjänar 800 000 kronor för att utföra de politiska sysslorna i kommun och landsting. Är den personen högutbildad, oersättlig eller innehar kunskaper som få har? Behöver folket denna typ av politiker för att styra oss, mitt svar är nej. Vi behöver vanligt folk med vanligt sunt förnuft inte partifolk som har politik som yrke och försörjning.

Den andra bilden är ledaren som inte styr utan just leder sina väljare genom att vara ett föredöme och leva som dem han ska leda. Att befinna sig bland det man förr kallade för gräsrötterna och ha det som dessa – där finns det goda ledarskapet.

Att vara politiker och tala för en grupp människor, och styra över dessa men samtidigt leva på en helt annan ekonomisk nivå än sina väljare det är som jag ser det – ett uselt ledarskap.

Ni har alla hört historien om prästen som sa ”ni ska göra som jag säger och inte som jag gör” vilket är en bra bild över dåligt ledarskap. Det är inget fel på vårt land eller på det mesta här men det som fallerar det är vårt politiska ledarskap. Fel människor styr över oss de leder inte utan styr, och dessutom styr de förfärligt dåligt.

Ju högre upp i hierarkin av politiker dess mindre gemenskap har man med vanligt folk, och det gäller för alla partier utan undantag. Man får särskilda förmåner som privat sjukvård höga löner och ställer man till det för sig får man som i Littorins fall en miljon eller mer för att försvinna ur synfältet, om man inte blir landshövding.

Ska vi få någon ordning på det här landet igen behövs politiker som lever där deras väljare finns, och de ska leva på den nivå som de som röstar på dem gör. Inga gräddfiler och inga särskilda pensioner eller fringisar, dold förmån, ska ges dem.

Först när politiker lever som deras väljare gör kan de förstå de problem de ska lösa. Politiker har blivit tillvända och skaffat sig en livsstil över folken, och det är också en del i det fascistiska system vi nu har. Ty vi har ett fascistiskt system i vårt land.

Det är storföretagen och storbankerna ihop med politikerkåren som bestämmer allt, och detta är fascism. Det är ett uselt ledarskap som bäddat för detta. Vänta ni och se vilka beslut som kommer efter valdagen. De blir andra de än vad ni nu hört i valrörelsen.

Vi är värda ett bättre ledarskap och politiker som lever som de lär.

Lars Idon Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons