Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valfrihet en chimär för oppositionen

Satt i bilen och lyssnade på till Lars Berglunds (V) inlägg i radion om oppositionens beklagande över majoritetens förslag till besparingar inom lärande- och kulturnämnden i Hudiksvall.

Annons

När man lyssnar på honom så funderar jag på om han undgått att förstå att vi har kraftigt minskade elevkullar i våra skolor och då i framför allt gymnasieskolan. Så det borde väl vara naturligt att anpassa personalstyrkan efter det. Eller hur, Lars?

Men mer förvånad blir jag över ett av Vänsterns förslag till indragningar av de fria skolkorten för våra ungdomar. Inom V som säger sig värna om de svaga i samhället så vill man med den andra handen begränsa den gruppens möjlighet till att exempelvis fritt välja skola och även begränsa möjligheten att resa till olika fritidsaktiviteter med mera.

Här har vi en stor skiljelinje mellan majoriteten och oppositionens syn på att valfrihet ska gälla alla oavsett hur familjernas ekonomi ser ut. Men det är klart att socialister ser först och främst till systemets överlevnad på individens bekostnad. Det är det sistnämnda som är den stora skillnaden mellan en socialistisk och en borgerlig politik.

Och jag hoppas våra väljare har detta i åtanke när man stoppar ner valsedeln nästa val 2014. Ovanstående är bara ett exempel på hur man från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inskränka möjligheten för individen att fritt välja det som passar dem och deras familjer.

Tommy Ljung (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons