Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärden går först

Att debattera om skatterna är en klassiker mellan de två blocken.

Annons

Alliansen kan inte nog poängtera hur viktigt det är att sänka skatter så Sverige blir ett attraktivare land att bo i.

Forskare, idrottsmän och kvinnor med mera ratar Sverige på grund av de höga skatterna. Som allting annat så beror det på hur man ser på det. Jag anser att det är viktigare med en bra välfärd än det är med stora skattesänkningar. Vi alla kan drabbas av sjukdom och arbetslöshet och i ett sådant skede i livet så förstår man begreppet "Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov".

Alliansens politik förefaller mig skrämmande kortsiktig. Att sänka skatter för de bäst ställda i samhället och att samtidigt driva ut sjuka människor och göra dem mer utsatta är ett hårt slag mot mänskligheten. Välfärden måste alltid komma först, inte stora och orättvisa skattesänkningar. Långt ifrån alla har förutsättningar och möjligheter att tillförskaffa sig privata sjukförsäkringar, arbetslöshetsförsäkringar med mera.

Jag är förtvivlad över detta utslagningssystem som blivit när Alliansens reformer har trätt ikraft. Människor blir inte sedda, inte hörda, de blir lämnade åt sitt öde.

Den 19 september kommer jag göra det som förväntas av mig. Jag tänker rösta och den rösten lägger jag inte bara för mig utan för mina medmänniskor.

Cecilia Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons