Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärd i stället för sänkt skatt

Svar till Lena Roos och Lena Andersson (4/5).

Ni betonade i er insändare att jag hade en aggressiv samtalston.

Annons

I detta har ni alldeles rätt då den aggressiva tongången är befogad. Ni skriver också att ni tycker att det är jag som har en torr och inskränkt människosyn. Jag har aldrig förväntat mig att ni moderater ska tycka annorlunda. Det jag däremot förväntar mig är att den moderatledda regeringen ska stå för de fadäser de har orsakat. Människor far illa under denna regim men inför detta faktum är ni totalt likgiltiga.

Vi socialdemokrater har precis presenterat vårmotionen och där framgår det klart och tydligt vilken politik vi vill föra. Vi vill använda det reformutrymme som finns till att investera i vår gemensamma välfärd. Ni moderater vill använda densamma till att sänka skatter. Så säg mig Lena Roos och Lena Andersson på vilket sätt detta kommer att avhjälpa de välfärdsbrister som den nuvarande regeringen orsakat?

Vi socialdemokrater vill också framhäva den enskildes potential att råda över sitt eget liv men aldrig om det är på bekostnad av andras lidande. Ni understryker gång på gång hur viktigt det är att hålla fast vid arbetslinjen. Detta är absurt med tanke på att er arbetspolitik är ihålig och för längesedan tömd på idéer.

Men som representant för det enda arbetarpartiet så ska jag ge er några goda råd: Avskaffa fas 3, återställ a-kassan och sjukförsäkringen. Se infrastrukturen som en tillgång för framtida arbeten i stället för att under protest ge anslag som ska avhjälpa de underhållsproblem som blivit värre bara för att ni struntat i den kritik som riktats till er. Satsa på yrkesförberedande utbildningar och avskaffa aktivitetsförbudet för ungdomar. Dessa framtidsutmaningar kan aldrig avhjälpas med skattesänkningar Lena Roos (M) och Lena Andersson (M). Det kräver en aktiv och hållbar politik och där har vi socialdemokrater en gedigen historia att blicka tillbaka på. Vi är det enda arbetarpartiet.

Cecilia Jonsson

Socialdemokraterna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons