Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet inget för mig

Tankar inför det val jag inte kommer att delta i.

Det skrämmer mig att så få talar om den realmakt stora förmögenhetsinnehav ger. Von Anka kanske nöjde sig med att bada i kapitalet, men i verkligheten sker något helt annat. Den som kontrollerar pengarna kontrollerar människorna.

Annons

Pengar är inget annat än människors tidsskuld till de som innehar pengar. Pengar är innehavarskulderbrev och där det finns mycket pengar finns det även stora skulder. Skulder där människor pantsatt del av sin livstid till dem som därmed kontrollerar deras tid.

Det är tydligt att några håller på att köpa upp hela Jorden. De slavar man behöver, skaffas genom skuldsättande av människor. Allt allmänägt övergår i privata händer för att sedan koncentreras på mycket få händer. Det går fort.

Och vi har inte en demokrati värd namnet. Massmedia fungerar som matadorens skynke. Folkets styrka luras hela tiden göra utfall mot annat än de verkliga utsugarna. När greppet är säkert kopplat kommer värjstöten. Då är den absoluta majoriteten människor helt ägda av de mycket få härskarna. Inte ens illusionen av frihet återstår.

Den så kallade demokratin är inget annat än elitens sätt att smygande anpassa oss till ett fåtalsvälde. En teater som snart har gjort sitt. Jag vägrar delta i bedrägeriet.

Dag Nilsson

Vallvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons