Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet 2010 då allt ställs på ända

Vi får nog gå tillbaka till valet 1976 eller valet 1958 för att hitta motsvarande omvälvande politiska situation som Sverige kommer att befinna sig i nästa höst.

Annons

Vi får nog gå tillbaka till valet 1976 eller valet 1958 för att hitta motsvarande omvälvande politiska situation som Sverige kommer att befinna sig i nästa höst.

1976 fick Sverige sin första borgerliga regering på drygt 40 år, 1958 var det ATP-frågan och det diskuterades även om Sverige skulle bli en kärnvapennation eller ej.

Båda blocken bävar nu för en situation där inget av dem kan bilda majoritetsregering efter nästa val och trevare till både Folkpartiet och Miljöpartiet har gått ut för att locka någon från endera sidan att komma över.

Orsaken: Sverigedemokraterna!

Att SD kommer in i riksdagen råder det ingen tvekan om, någonstans mellan 4,5 och 7 % lär nog partiet få.

Och hur ska nu alliansen eller söderbönan Sahlin tackla detta? Det vet nog ingen utom möjligen Wetterstrand och Eriksson som med en kovändning kanske går över till alliansen med motiveringen att man räddat landet från SD. Ja, valvakan 2010 kommer att bli en rysare.

Kanske situationen hade varit en annan om våra så kallade etablerade partier vågade diskutera invandrar- och migrationsfrågor/problem mer öppet och inte gömt sig bakom tanken att då riskera att hängas ut som rasister och underblåsande av främlingsfientlighet.

Men vart går egentligen gränsen för att kallas rasist eller ha främlingsfientlig uppfattning?

Säga vad man vill om Sverigedemokraterna men de har faktiskt det politiska modet att sticka ut hakan och säga vad de tycker, vilket saknas allt för ofta hos de andra partierna och det tar SD röster på.

I dagarna har det också sagts i tidningar och tv om samgående mellan Centern och KD, båda ligger ju risigt till för att åka ur riksdagen och det ryktas om gemensamma listor för hela alliansen också.

Alliansens politik i all ära under dessa 4 år där samarbetet mellan de olika partiledarna fungerat över förväntan bra, har haft sitt pris för mittenpartierna. Moderaterna har ätit upp dem. Eller har deras väljare gått till SD?

Dukat för kaos eller hur?

Inge Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons