Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna innan det är för sent

När det gäller information om ekonomin och statsskulden, påminns man väldigt ofta om hur illa det är ute övriga Europa, men hur det är i i Sverige är det väldigt lite information om. Regeringen slår sig för bröstet, och talar om hur duktiga vi är när det gäller att hålla nere skulder.

Annons

Man behöver inte vara särskilt påläst för att förstå att regeringen medvetet undanhåller medborgarna denna information. Sverige har i dag en statsskuld på 1 115 miljarder kronor, en ökning med femtionio miljarder på ett år.

Underskottet för bara juni är 23 miljarder. Ser man på andra länders skulder, men det är ingen tröst, så ligger vi bättre till. Men det är fruktansvärt mycket pengar varje svensk medborgsre har i skulder i dag.

När det gäller privatekonomi, tycker många att man har det bra ekonomiskt, men vi får inte bortse ifrån att det ganska säkert är många som lever på lånade pengar, fastigheter belånade till taknocken. Till detta stora skattelättnader som staten lånat pengar till.

Allt detta, samtidigt som vård och omsorg skriker efter pengar för att tillgodose människors rättigheter i ett väl fungerande samhälle. Valet i september kommer att handla om att leva i ett tryggt Sverige eller där orättvisorna kommer att öka.

Ren-BO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons