Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågbroskolans problem till slut politikens ansvar

Elever, lärare och annan personal ska ha en säker, trygg och lugn arbetsplats – långt ifrån hur skolan fungerar i dag, skriver två M-politiker i Söderhamn apropå läget på Vågbroskolan.

Annons

I tisdags kväll hade Vågbroskolans föräldraråd bjudit in till möte om situationen på skolan. Vi var på plats och vi lyssnade. Det vi fick höra om läget på skolan är fullständigt oacceptabelt. Elever, lärare och annan personal ska ha en säker, trygg och lugn arbetsplats – långt ifrån hur skolan fungerar i dag.

Vårt parti styr inte kommunen och har faktiskt heller aldrig gjort. Men när det kommer till sådana akuta lägen som nu råder på Vågbroskolan hjälper vi gärna till i konstruktiv anda. Att hänvisa till nästa val, om 2,5 år, hjälper inte något just nu och det inser vi med.

Men till syvende och sist är Vågbroskolans situation en fråga om otroligt dålig styrning och ledning. Alldeles oavsett om det under barn- och utbildningsnämnden finns en förvaltningsorganisation som inte fungerar så vilar allt ansvar till slut på politiken. Om förvaltningen fungerar dåligt måste man med kraft korrigera, styra och leda.

En klok förälder påpekade under mötet att politikerna ju faktiskt är valda också av föräldrarna. Han har helt rätt. Vilket parti man väljer på valdagen får trots allt konsekvenser för hur kommunen styrs.

Vi är övertygade om att det måste till en ny politisk ledning än den S-ledning som styrt i snart 100 år. Fram till den 9 september 2018 tänker vi agera konstruktivt för Vågbroskolans bästa, men vi hoppas att man på valdagen väljer det parti som kan få ordning och reda på skolornas ekonomi och som kan och vill styra och leda, snarare än bara förvalta. Moderaterna är det partiet.

Viktor Wärnick (M)

fullmäktigegruppledare

Maria Leander (M)

ersättare i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons