Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga vara vuxen

Engagemang, det är något som alla vi vuxna borde våga visa våra barn och ungdomar som en dag ska ta över detta samhälle. Vi som vuxna måste kunna och våga ställa oss upp och vara de trygga vuxna som barnen förtjänar.

Annons

Vi måste också våga ställa krav på ungdomarna för annars kan de inte veta vad vi förväntar oss av dem.

Själv talar jag med de ungdomar jag varje dag möter i mitt arbete som rektor, om hur jag anser att en god samhällsmedborgare bör vara. Vad är rätt och vad är fel i lagens bemärkelse och vad god moral innebär.

Jag har många gånger varit på resecentrum här i Bollnäs och lagt mig i saker som jag sett gått snett där. Där samlas dagligen många ungdomar under en kort och intensiv tid för att åka vidare till sina hem. Bråk och förstörelse uppstår många gånger helt i onödan och skulle kunna förhindras om vuxna vågade vara vuxna. Om fler vågade bry sig och visa engagemang för de unga.

Detta engagemang som vuxen vill jag ge alla våra ungdomar i Bollnäs kommun.

Om vi vuxna lyssnar på ungdomarna och umgås med dem kommer de att lära oss mycket som vi behöver för att göra ett bra politiskt arbete för just gruppen barn och ungdomar i vår kommun. Ett nyckelord för att lyckas brukar heta samverkan, så även i den här frågan. Låt oss samverka kring och med våra ungdomar.

Om du lägger en röst på Bollnäspartiet så kommer vi på allra bästa sätt visa att vi är de som kommer att gå i spetsen för kommunens barn och ungdom.

Jonny Bodin

barn- och ungdomsgruppen Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons