Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga satsa på Alfta

Bäste tjänstemän i Ovanåker.

Annons

Är det sant, som skrivs i Ljusnan så kommer det genast upp en undra: har ni aldrig varit på ett bibliotek? Aldrig besökt ett fritidshem?

Jag utgår från att ni åtminstone inte kan ha undvikit ett biblioteksbesök. Ert arbete är dock förlagt på en offentlig arbetsplats, och därför utgår man från att någon form av bildning fordras. Eller har ni suttit där sedan ni pryade?

Men är så inte fallet, ska jag underrätta er om, att på ett bibliotek ska man vara ”tyst”.

På fritidslokaler för ungdomar är ljudnivån, ganska nervpåfrestande om man inte är tonåring.

Musiken, rösterna, som ungdomarna har svårighet att hålla på en lagom nivå, alla moppar som gasar utanför och allt springande, gör det omöjligt för all tänkbar läsning. Eller har ni tänkt ett steg längre, så att alla invånare i Alfta ska assimileras? Tanken är ju god, men hitta på något annat.

Så var det här med badet. Erkänn att ni redan har en skiss över en tjusig badanläggning, som ni så småningom ”måste” bygga. Sedan att vi i Alfta redan har en underbar badanläggning är väl ett nys.

Men då måste vi i Alfta få kompensation. Sätt in en ”Ovanåkersbuss” som pendlar en gång i timmen. Gratis årskort på buss Alfta med omnejd till Edsbyn, som kommunen delar ut till alla Alftabor med omnejd. Kan även användas till ett besök på folktandvården. Det börjar bli dyrt för oss utsocknes.

Ni ska veta att det finns barnfamiljer, som flyttat från storstäder och bosatt sig i Alfta för att det är gångavstånd till bad, sport, bibliotek och skolor. All denna osäkerhet, som människorna börjar känna efter alla rykten, som förnekats, men förmodligen ska verkställas, har gjort att en del barnfamiljer funderar på att flytta till Bollnäs.

Det är inget hot. Jag vill bara att ni ska veta. Och vi, som stannar kommer givetvis att åka till Bollnäs. Om inte annat så går det fortare.

Jag vet att jag skriver till en grupp, som redan tänker genomföra krympningen av Alfta, men jag kunde bara inte låta bli.

Även Gudarna är maktlösa mot dumheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons