Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadå herrskap och tjänstefolk?

Svar till alla er oftast socialdemokrater och vänsterpartister angående rutavdraget och om nedvärderingen av städerskor.

Annons

Det var väl de röda som satte nya förskönande namn som "hygientekniker" till exempel. Ska vi kanske ta bort alla städerskor så kan alla ta reda på sin egen skit! Att göra en jämförelse av att skura trapphus, källargångar eller hissar som ibland används som toalett eller hur känns det att torka golven på kontor runt fötterna på direktörer och sekreterare (det har ingen förfasat sig över i någon pigdebatt). Det är nog ändå många gånger bättre att städa i hemmen. Kom ihåg att det är lokalvård och inte piga. Jag har själv varit städerska och även tjänsteman. Äntligen kan en städare som startar eget bestämma lite över sin lön. Hörde för många år sedan i en pigdebatt en reporter som sa: "67 kronor i timmen, kan man leva på det?" Då låg lönen på cirka 48–54 kronor. Men de flesta är stolta över sina jobb och trivs. Angående löner så har inte LO lyckats att på 100 år jämställa lönerna mellan kvinnor och män, det är något som ni kan klaga över!

Det låter som det skulle finnas en stor skattekista att ösa detta rutavdrag ifrån, men sanningen är att nu kommer det in lite i skattekistan på grund av att det inte finns många svartarbetare och många skulle inte över huvud taget leja för städning tidigare. Vilka är de, som vill gå tillbaka till som det var tidigare då bara rika hade råd med städning, ofta svart?

Nu hör man hantverkare och städare som säger att det är så skönt att slippa denna förfrågan om svartjobb som det var tidigare. I dag accepteras inte svartjobb på samma sätt. Så kom ner på jorden och upptäck verkligheten!

Stolt före detta hygientekniker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons