Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ville björnen?

Vi läste med stor förvåning att brukaren av Torkelsbovallen skulle ta hem sina djur i förtid till en följd av björnars sällskap på betesmarkerna.

Annons

Vi läste med stor förvåning att brukaren av Torkelsbovallen skulle ta hem sina djur i förtid till en följd av björnars sällskap på betesmarkerna. Här har tydligen rovdjursföreningarna gjort en stor miss beträffande såväl kommunikation som pedagogik, för de flesta av oss har ju blivit informerade att rovdjuren endast är farliga för vilda djur.

Tamboskap och människor rör de inte. Så har budskapet gått i många år nu. Anledningen till björnen följde korna hem, var naturligtvis den att även den ville bli mjölkad. Eller så kan förklaringen vara den att björnen ville köpa mjölk.

En annan förklaring kan vara att den ville låna mjölkmaskinen. Eftersom det saknas en ko och några kalvar så kanske björnarna håller på att bygga upp en egen mjölkkobesättning. Det kan ju också vara förklaringen till att korna sinat. De kan ju ha blivit mjölkade av björnarna innan de gick hem.

Torkelsbovallen är ju björnarnas hem, vem vet, det kanske var björnar som byggde upp den i historiens begynnelse. Rovdjursföreningarna har ju fått mycket pengar av staten för att sköta informationen om rovdjurens ofarliga leverne, så då kan de ju kanske även informera boskapen om att de överreagerar, det kan knappast bli några problem, för de talar förmodligen samma språk, inbillar sig

Anders & Rune

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons