Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill Centern egentligen?

Centerpartiet, framhåller att partistämman i maj beslutade att verka för en översyn av minerallagen för att stärka kommunernas medinflytande redan på prospekteringsstadiet när det gäller uran.

Annons

Centerns partiledare tillika näringsminister Maud Olofsson och Sven Bergström, riksdagsledamot för Centerpartiet, framhåller tillsammans i en insändare (2/10) att partistämman i maj beslutade att verka för en översyn av minerallagen för att stärka kommunernas medinflytande redan på prospekteringsstadiet när det gäller uran.

Just detta kommenterade jag därefter i en insändare under rubriken Vad vill Centern egentligen? eftersom partiet tre gånger i riksdagen röstat emot Miljöpartiets motioner med exakt samma önskan, nämligen att ge kommunerna möjlighet att lägga in sitt veto redan när uranbolagen vill börja leta efter uran i den egna kommunen.

Vid senaste kommunfullmäktige i Ovanåker besvarades mitt medborgarförslag om ett yttrande i positiv riktning för exakt detsamma som Centerstämman beslutade att verka för.

Men, hör och häpna, förslaget röstades ner av de borgerliga med Centerpartiet i spetsen med motiveringen att det inte ligger inom den kommunala kompetensen att yttra sig.

Vad? Har det smugit sig in en ny förbudsparagraf i kommunallagen?

S och V röstade för medborgarförslaget men det räckte inte för att det skulle gå igenom.

Man tar sig för pannan och frågar åter vad vill Centern egentligen?

Birgitta Ohlsson (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons