Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vet politiker om regelverk?

Varför har vi politiker när de säger att de litar på tjänstemännen? Då kan vi ta bort politikerna helt och kanske skaffa en bifallsstämpel i stället? Det skulle spara pengar så att äldre och handikappande i stället kan få lite mera resurser.

Annons

Svar till Malin Ängerå (17/11). Så här skriver Malin Ängerå om pensionärernas beskattning:

"Glädjande nog finns det ett tydligt regelverk med rättigheter för funktionshindrade".

När jag konfronterar Malin Ängerå per telefon, känner hon bara till att det finns ett regelverk för funktionshindrade, trots att hon arbetat på intraprenaden i tio år och trots att man kunnat läsa vad LSS-lagen säger i min insändare i (17/11) och hon har läst den – säger hon!

Hon känner inte till något om Backatorp därför att det inte ligger på hennes bord!!

Backatorp har avhandlats i politiska sammanhang två gånger både i omsorgsnämnden, i utskott och på kommunstyrelsen. Där sitter företrädare för Socialdemokraterna. Varför har vi politiker när de säger att de litar på tjänstemännen? Då kan vi ta bort politikerna helt och kanske skaffa en bifallsstämpel i stället? Det skulle spara pengar så att äldre och handikappande i stället kan få lite mera resurser.

Ifrågasätter politikerna aldrig en tjänsteman, utan att den som är drabbad av deras förslag ska ringa runt och tala om vad som är sant?

Hur ska man kunna lita på Socialdemokraterna i fortsättningen? De vet att LSS-lagen är tvingande. De vet att kommunens ekonomi inte får styra de insatser som en funktionshindrad måste få. Dessutom säger länsstyrelsen att man inte får försämra en funktionshindrads omhändertagande vid och efter en flytt!!

Socialdemokraterna säger ett och gör ett annat. Kom ihåg det när det är val inom ett år. Om inte så ska jag påminna om det.

June Joghans

god man och förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons