Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad styr HT:s publicering?

Varför blir alltid referat från pensionärsträffar, bridge eller dagledigträffar publicerade men mina från kyrkan blir bortprioriterade. Jag kan bara tyda det på ett sätt, kyrkreferaten läser ni inte utan klickar på "tabortknappen" i stället.

Annons

När föreningar och kyrkor haft möten och sammankomster, års- eller månadsmöten, kommer ofta ett litet referat från träffen.

Jag skriver referat och lämnar till HT när det varit mötesplats Högliden varje månad. Detta blir mycket sällan publicerat. När redaktionen besöktes och jag frågade varför det inte blev intaget fick jag till svar att på sid 3 var det ofta annonser och att det togs in i mån av plats.

En gång sade jag att läsarna tycker om att läsa olika referat, men då fick jag till svar: "Jag är inte så säker på att de läser det". Då jag frågade om jag skulle fortsätta att skicka in referat svarade samma person: "Det är upp till dig".

Nu kommer jag till min fråga eller kanske påstående; varför blir alltid referat från pensionärsträffar, bridge eller dagledigträffar publicerade men mina från kyrkan blir bortprioriterade. Jag kan bara tyda det på ett sätt, kyrkreferaten läser ni inte utan klickar på "tabortknappen" i stället.

Det skulle vara roligt att veta varför det är så. Är inte tidningen skyldig att tillmötesgå alla i samhället?

Amatörskribent

HT svarar: Redaktionen gör inga som helst prioriteringar eller andra urval av referaten. Däremot kan det hända att vi ibland har väntetid för publicering, det gäller i synnerhet i början av året då många föreningar håller sina årsmöten.

Vi har under senare tid sett över rutinerna för redaktionens hantering av mötes- och församlingsreferaten och upprättat en egen e-postadress för dem. ”Amatörskribent” är även framöver välkommen att skicka in sina referat på moten@ht.se.

Lars Larsson

nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons