Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad menar Hans Jonsson?

Vi har stor respekt för att uppdraget som nytt kommunalråd inte är lätt och att Hans Jonsson (C) har mycket att lära. Trots detta kan vi inte acceptera att kommunalrådet hanterar fattade beslut i kommunstyrelsen.

Annons

Vi har stor respekt för att uppdraget som nytt kommunalråd inte är lätt och att Hans Jonsson (C) har mycket att lära. Trots detta kan vi inte acceptera att kommunalrådet hanterar fattade beslut i kommunstyrelsen på det sättet som han gör genom sina kommentarer i nätupplagan av Ljusnan på den artikel som redovisade kommunstyrelsens beslutet angående ändring av tidigare beslut om äldreboende.

När kommunalrådet uttrycker följande; "Tyvärr är det nog som ni båda här ovan misstänker att någon annan får stå för denna uppskjutna inbesparing. Risken är helt klart stor att alla 149 st på särskilt boende samt deras personal kommer att få stå en stor del av kostnaden på ett eller annat sätt" innebär det som vi förstår det att Hans Jonsson inte accepterar det beslut som han själv var med och fattade samma dag!

Vi har inget minne av att Hans Jonsson uttryckte någon avvikande uppfattning från det som beslutades av en enig kommunstyrelse. I ett sådant läge är det oacceptabelt att kommunalrådet i egna kommentarer direkt efter beslutet indirekt tar avstånd från beslutet som har fattats samma dag.

Vi och alla andra läsare kan inte uppfatta det på annat sätt än att Hans Jonsson är kritisk till beslutet och ifrågasätter konsekvenserna. Hur tror kommunalrådet att detta uppfattas av boende och medarbetare i äldreomsorgen? Är detta ett trovärdigt handlande av en ledande företrädare för Ovanåkers kommun? Vår bestämda uppfattning är att detta sätt att hantera ett enigt beslut i kommunstyrelsen inte får förekomma, inte ens om man är nybörjare och oerfaren.

Närvarande S-ledamöter vid

kommunstyrelsen 26 november

Håkan Englund

Yoomi Renström

Marlene Johansson

Jonas Frost

Tony Smith

Anders Larsson

Lena Woxberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons