Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör S i kyrkan?

Vi vill inte ha en kyrka som indirekt styrs av ett parti där partiledningen tydligt förklarat sig icke troende och valt att gå ur den kyrka som man genom partipolitisk röstning vill styra.

Annons

I HT har kyrkovalet debatterats de senaste dagarna. Bland annat har kandidater för S argumenterat för att vi ska välja Socialdemokraternas lista. Men det håller inte att välja en lista från ett parti där partiledaren gjort ett aktivt val att utträda ur Svenska kyrkan. Detta val, som Mona Sahlin gjort, innebär ju att partiets högsta ledning inte erkänner vad Svenska kyrkan står för. Även om jag sympatiserar med S politiskt i val till kommun, landsting och riksdagen, kan jag inte välja Socialdemokraterna när det gäller hur den kyrka jag tillhör ska styras.

Detta visar tydligt att partipolitiken ska ut ur kyrkan. Låt oss få en kyrka som tillhör oss som vill försvara den kristna trons kulturarv och vill slå vakt om Svenska kyrkans verksamhet och roll i samhället. Vi vill inte ha en kyrka som indirekt styrs av ett parti där partiledningen tydligt förklarat sig icke troende och valt att gå ur den kyrka som man genom partipolitisk röstning vill styra.

Troende (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons