Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad får er att tro att gruppen som vill ha bort viadukten är liten?

Ni som satt och funderade över en lunch angående viadukten i Delsbo (
4/3
) vad får er att påstå att det bara är en liten grupp i Delsbo som vill att viadukten tas bort till förmån för trafiksäkerheten, med mera?

Annons

Tvärtom är det garanterat en majoritet av de boende i Delsbo med omnejd som önskar ett borttagande. Dock hyser man inte en "rabiat ilska" mot varken järnväg eller föreningen Dellenbanans vänner. Tvärtom ser denna majoritet positivt på vännernas verksamhet. Det finns lösningar för verksamheten även om viadukten tas bort. Att ha dressindepåer på vardera sidan är ganska enkelt att anordna och jag tror inte att de flesta dressinåkare som startar i Delsbo åker hela sträckan Ljusdal–Hudiksvall, utan man väljer att åka åt endera hållet (och tillbaka). Kostnad för extra depå och dressiner borde inte vara svårt att få kommunalt bidrag för.

Ett framtidstänk med tågtrafik på Dellenbanan, kräver hur som helst en ny viadukt. Den befintliga är inte i sådant skick att den pallar för tågtrafik längre. Jag förstår inte poängen med att bibehålla viadukten under flera decennier framöver, och därmed förhindra dels ett ansiktslyft av centrum, men även förbättring av trafiksituationen i väntan på att det ska bli ekonomiskt möjligt att rusta upp hela banan och/eller bygga den så kallade södra länken. Det har redan gått 30 år sedan nedläggningen. Varför låta det gå kanske 30 år till med rådande trafikmisär?

Man måste i sammanhanget också komma ihåg att det fanns en orsak till varför tågtrafiken en gång lades ner.

Benny Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons