Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blir din pension, Kjellin?

Jag har fått min pension sänkt enligt det röda kuvertet som jag nyligen fick. Jag får en pension på 9 174 kronor i månaden. Detta ska räcka till hyra, mat, kläder, försäkringar, tv-licens, bil och mycket mera.

Annons

Svar till Margareta B Kjellin.

Du skriver att en undersköterska med en lön på 18 000 kronor i månaden får en höjning med 15 500 kronor varje år vilket inte gäller oss fattiga pensionärer. Jag har fått min pension sänkt enligt det röda kuvertet som jag nyligen fick. Jag får en pension på 9 174 kronor i månaden. Detta ska räcka till hyra, mat, kläder, försäkringar, tv-licens, bil och mycket mera. Tycker du då att det är okej att de minskar den pensionen? Ska man när man blir pensionär inte kunna unna sig någonting annat än att åka spark på vintern och cykel på sommaren när man ska in till samhället och uträtta ärenden?

Hur hög pension och vid vilken ålder får du pension, som betalas av våra skattepengar? Är detta rättvisa? Den som har haft ett icke välavlönat arbete och varit hemma med sina barn när de var små har ej haft råd att spara någonting. Måste de bita på naglarna för att bli mätta? Vill gärna ha ett svar.

Fattig pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons