Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är tanken med psykvården?

Jag har undrat förr men inte fått något riktigt svar så jag undrar igen. Hur tänkte ledningen när skötartjänster på psyk i Hudiksvall drogs in.

Annons

Har legat inne någon vecka och sett personalen springa i milslånga korridorer, som skållade råttor. Man frågar sig då som patient var man kommer in i bilden. Jag vet att skötarna gör sitt bästa för att hinna med en pratstund men det fungerar inte så bra som det borde eftersom de är för få.

De ska göra en och en halv persons arbete och det till samma dåliga lön som förr. Av egen erfarenhet vet jag att man drar sig för att be någon komma in för man vet hur stressade dom är. Det mest märkliga är att det är fler patienter än förr och färre skötare. Hur fick ledningen den genialiska tanken? Den ekvationen är nog svår till och med för en Nobelpristagare att räkna ut. Vem som helst kan ju fatta att speciellt på en psykavdelning är patienten i behov av att få prata om sina våndor. För att det ske fungera måste man känna att den som lyssnar har tid och inte tittar på klockan hela tiden för om fem minuter har de något annat som måste göras.

Det är väl olika hur patienter känner och kort vårdtid är bra om man har ork för att skrivas ut. Det sägs att det är för patientens skull men ekonomi och statistik har nog ett finger med i bilden. Det gäller också att det fungerar för öppenvården som även de har ålagts fler arbetsuppgifter än de behöver. Och detta är i dag i Sverige 2011 – ett samhälle där självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna och utbränd personal inom diverse yrken bland annat sjukvårdspersonal är en allt vanligare diagnos. Så frågan återstår: vart är psykvården på väg? Har ni två minuter över så sänd en tanke på sjukvårdsarbetare och patienter.

Hur f-n ska det gå ihop!?

Är jag fortfarande dum eller…?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons