Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är ”rätt” politisk kunskap?

Annons

En intressant utskåpning som Egen företagare (16/4) gör av alla människor som valt att försöka göra något åt det som händer i vårt samhälle i stället för att sitta bredvid och skälla på dem som engagerar sig.

En kort fråga:

Vad är, enligt ditt sätt att se, rätt utbildning för en politiker?

Jag har mångåriga universitets- och högskolestudier bakom mig, yrkesbakgrund inom omsorgerna och socialtjänsten, varit fackligt engagerad och har även erfarenhet av livet som egenföretagare. Politiskt har jag verkat inom kommun, landsting, riksdag och på EU-nivå. Partipolitiskt har jag varit ordförande i S-föreningen, arbetarekommunen och nu partidistriktet. Förutom detta har jag livserfarenhet som tvåbarnsmor, djurägare, stadsbo och landsortsbo.

Den som tror att en bra politiker sitter lutad över en redovisningsbudget får de politiker de förtjänar. Om det är någon ekonomisk kunskap som en politiker kan ha nytta av så är det möjligen nationalekonomi, det vill säga kunskapen att se hur olika ekonomiska beslut kan påverka samhällsutvecklingen. Den viktigaste förmågan är kanske ändå att knyta olika kompetenser, erfarenheter och intressen till den egna politiska gruppen eftersom bra politik inte är ett ensamarbete.

Och nej, jag får ingen ekonomisk ersättning som distriktsordförande och så lite som 40 timmar i veckan har jag inte arbetat sedan jag började som fritidspolitiker 1997.

Personligen känner jag en stor respekt för människor som engagerar sig i något vare sig det är arbetet, en ideell förening, politik eller ett eget företag.

Jag vet att alla dessa människor behövs för att få vårt samhälle att fungera.

Yoomi Renström (s)

en politiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons