Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är en svikare?

Jag tackar dig "Upprörd förälder" för att du tagit dig tid till att ge uttryck för din besvikelse och hoppas att allt fler medborgare i Ljusdals kommun tar bladet från munnen och ger uttryck för sina åsikter.

Annons

Jag måste ha missuppfattat min roll som medmänniska, familjemedlem och socialt/politiskt intresserad. Detta eftersom den journalist, som refererade skidgymnasiets elevers kvällsinbjudan på Slotte, med viss insinuation konstaterade att det bara var tre politiker som mött upp till mötet, och insinuationen blir då att övriga sket i inbjudan. Jag trodde att Ljusdals-Postens journalister stod över tendensiös journalistik.

Att sedan "Upprörd förälder" ger uttryck för sin besvikelse över att det var så få politiker som närvarande den kvällen, kan jag acceptera och respektera.

Dock – inte som en ursäkt – utan som förklaring till min bristande närvaro, vill jag bara framföra att mitt politiska engagemang kommer i andra hand efter min familj och att jag normalt planerar mitt liv på så sätt att jag ofta har de närmaste 24–48 timmarna planerade. Detta gör att kallelser till möten inom dessa timmar, nästan alltid kolliderar med vad som redan är utlovat till andra – oftast min familj. Jag kan väl inte tro att "Upprörd förälder" förväntar sig att en förälder, låt vara med ett visst politiskt intresse och engagemang, ska stå till disposition när som helst och hur som helst.

Ibland går det att fatta "bra" beslut utifrån redovisade uppgifter, utan att vara en del av dem, som det senare visade sig i det här fallet.

Jag tackar dig "Upprörd förälder" för att du tagit dig tid till att ge uttryck för din besvikelse och hoppas att allt fler medborgare i Ljusdals kommun tar bladet från munnen och ger uttryck för sina åsikter. Du får gärna ringa mig om det skulle vara något annat.

Sedan kan man alltid diskutera vad ett svek är – för mig är det att lova och inte hålla vad som lovat är.

Rolf S Paulson

SRD

Järvsö

Ljusdals-Posten svarar: Ungdomar har begränsad erfarenhet av att komma till tals i den demokratiska processen och bristande insyn i de folkvaldas prioriteringar. Det artikeln vill ge uttryck för, är ungdomarnas otålighet över att inte fler politiker kom för att ta del av deras åsikter.

Torbjörn Haglund

nyhetschef

Ljusdals-Posten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons