Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är en målbild?

Det är ganska stor skillnad på målbilderna mellan majoriteten och oppositionen. Kanske det är dags att byta majoritet? Så att Hudiksvall ges en möjlighet att utvecklas framåt?

Annons

Min tolkning av en målbild är en bild av det mål en människa eller organisation har när man beslutar sig för att gå i en viss riktning. Målbilden är viktig eftersom den påverkar både beslutet och i förlängningen även hur vi når dit vi vill men också var vi slutar, var vi anser att vårt mål är nått. Målbilderna skiljer sig mycket mellan majoriteten i Hudiksvall, S och V, och den samlade oppositionen, M, V, FP och KD. Nedan följer några exempel.

Skolan: oppositionens målbild är bättre undervisning, mer kunskap hos eleverna. För att nå dit är man villig att prova nya vägar. En av dessa vägar är friskolor eftersom där friskolor finns och verkar håller utbildningen i regel högre kvalitet på grund av den konkurrens som uppstår mellan friskolan och den kommunala. Majoritetens målbild är mer oklar, men man möter etableringen av friskolor med hot om skolnedläggningar. En annan tanke kunde kanske vara att försöka konkurrera men så långt har man inte tänkt.

Badhuset: varför bygga badhus? För att ersätta det gamla, punkt, eller för att ersätta det gamla och dessutom få en möjlighet att få ett mervärde? Att bygga ett badhus med möjlighet till annan användning än bara badning som simtävlingar, nationella eller internationella vilket skulle resultera i att besöksnäringen fick en knuff ligger i oppositionens målbild. Majoritetens målbild stannar vid badning för Hudikbor.

Hamnområdet: den samlade oppositionen, alltså M, C, FP och KD, vill se en utveckling av hamnområdet som erbjuder ett attraktivt boende kombinerat med utrymmen för mindre företag och handel. I ett första skede vid Stenkajen och i det norra hamnområdet och på sikt även på Kattvikskajen. Oppositionen ser framför sig de Gula magasinen innehållande kultursatsningar, Mulle Meck, turistbyrå med mera. Majoriteten, S och V, köpte mark runt omkring magasinen, donade och grejade med avstyckningar till en kostnad av en miljon kronor för att sälja för en tusenlapp. För där ska det vara kontor i majoritetens målbild.

Som du ser är det ganska stor skillnad på målbilderna mellan majoriteten och oppositionen. Kanske det är dags att byta majoritet? Så att Hudiksvall ges en möjlighet att utvecklas framåt?

Stefan Segerbrand

valledare

Håkan Rönström

gruppledare Nya Moderaterna Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons