Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är egentligen demokrati?

/

Före och efter valet 2014 så ställdes Sverigedemokraterna utanför både regering och riksdag, trots att de då blev det tredje största partiet, skriver Eimer Dahlberg, som tycker att partiets ledare blivit utmobbad.

Annons

Det är tydligen så demokrati tolkas av de flesta partier, till och med gjordes reglerna om i riksdagen, bara för att inte Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll. Enligt den sista opinionsmätningen (Novus mätning i december, red anm), så har Sverigedemokraterna gått i kapp Moderaterna och är därmed Sveriges näst största parti, förmodligen är det väl den strama invandrarpolitiken som Sverigedemokraterna drivit de senaste åren som de vunnit sina röster på.

Detta har nu även nästan alla övriga partier anammat. Men det märkliga är ju att det bara var Sverigedemokraterna som i tid insåg att det måste finnas en bortre gräns för hur många flyktingar det går att ta emot. Det Jimmie Åkesson (SD) sa före valet 2014 och det som bland annat Socialdemokraterna och Moderaterna nu gjort verklighet av efter valet, är ju precis samma ord som Sverigedemokraterna sa före valet, men då blev Jimmie Åkesson kallad för bland annat rasist och nazist. Han blev och är fortfarande utmobbad av regering och riksdag, men är man inte sverigedemokrat så går det tydligen att ha vilka åsikter om flyktingpolitiken man vill.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons