Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som händer i vårt samhälle?

Vi läser just nu dagligen och hör i debatter, ett samtal som gör mig sorgsen långt in i hjärteroten!
Just nu pågår en stor omfattande marknad, där det ena budet efter det andra, inför stundande val presenteras. Ett val då vi ska välja vilket samhälle vi vill leva i! Ett samhälle att leva i som barn, ung, medelålders och äldre.

Annons

Den ene köpslår över den andre, allt för att få min och andras röst inför det så viktiga valet den 19 september.

Det som är så sorgligt och så otroligt märkligt är, att de ideologiska frågorna, de tydliga skiljelinjerna, inte förs fram. De finns verkligen!

Jag minns så tydligt, när min kära pappa och jag pratade inför min första möjlighet att få använda min demokratiska rättighet, att få gå och rösta. Orden och hans röst hör jag inombords så tydligt – ”jänta, det finns bara en fråga du behöver ställa dig och det är, vilket samhälle vill du leva i?”

Det är precis den frågan, som jag tycker har fullständigt kommit bort i dagens valrörelse. Det är därför inte så konstigt att det är så många som uttrycker – ”jag är så trött på valrörelsen”!

Det är mycket allvarligt när den upplevelsen infinner sig.

Att få använda sin rösträtt är en demokratisk rättighet. Jag har mött människor som inte har haft möjligheten att få göra sin röst hörd, genom ett demokratiskt val och där längtan att få den möjligheten, inte gick att ta miste på.

Frågorna som måste bli ställda och ges utrymme för samtal är vill jag ha ett samhälle som ger lika förutsättningar för alla eller ett samhälle som är styrt av hur min plånbok ser ut?

Min tacksamhet var mycket stor över det samhälle vi hade i vårt land, när min kära pappa blev tvungen att amputera sina ben. Det var ingen, som frågade honom eller oss barn om vi hade en försäkring som var gilltig, så att ingreppet och den nödvändiga rehabiliteringen skulle kunna göras.

Jag hade precis besökt ett sjukhus i USA där vårt studiebesök började på akuten, och där jag med egna ögon fick uppleva, att det som först kollades när båren kom in från ambulansen var, om det fanns en försäkring och hur stor den var.

Någon kanske säger, men så har vi det inte i dag, nej inte än!

Må de politiska partierna, använda tiden fram till valet på att bli tydliga, synligöra och lyfta fram de ideologiska skillnaderna, så att alla ges möjlighet att kunna välja hur de vill ha sitt Sverige nu och i framtiden!

Elsie Bäcklund Sandberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons