Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är bäst för barnen, SD?

Det är inte första gången SD inte kan svara på hur de ska hantera integrationen av de människor som redan finns i Sverige, skriver insändarna i en replik.

Annons

Den 17 december skrev Sverigedemokraterna (SD) en insändare där de försökte förklara varför de röstade nej under Bollnäs kommunfullmäktige till att kommunen skulle ta ansvar för 111 ensamkommande flyktingbarn. De skriver om tuffa omständigheter för barnen under resan till Sverige, om människosmugglare och även om möjligheten till anhöriginvandring.

Enligt SD i Bollnäs är det en av anledningarna till att de säger nej till att ta emot de 111 flyktingbarnen, de säger att de inte vill uppmuntra till detta system. De skriver också att barnen utsätts för en enorm psykisk press från föräldrarna när de skickas till EU. Men vad tror SD att barnen upplever i de flyktingläger eller i det krig de flyr ifrån? Att komma till Sverige och veta att man är trygg ger barnen ett lugn och en känsla av säkerhet.

SD vill i stället hjälpa flyktingarna på plats och det var även deras ståndpunkt under fullmäktige. Det som SD verkar ha missat är att dessa barn redan är i Sverige och de behöver någonstans att bo. Det är inte första gången SD inte kan svara på hur de ska hantera integrationen av de människor som redan finns i Sverige. Deras lösning på allt är att vi ska hjälpa till på plats och det gör vi redan. Sverige ger cirka en procent av BNP till bistånd.

Det handlar om 111 ensamkommande flyktingbarn som Bollnäs kommun ska ta emot. Det motsvarar 4 personer per 1000 invånare i kommunen. Vi måste se till att hjälpa dessa barn och ge dem en ny start i livet och framtidstro.

Anton Stark (CUF)

vice Ordf. CUF Gävleborg

Marina Nilsson (C)

KF-ledamot Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons