Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaccinerade blir försökskaniner

När det gäller vaccin kan man således glatt konstatera: Det kommer mera eftersom det är en mycket lukrativ bransch. JP Morgan värderar intäkterna till 70 miljarder kronor.

Annons

I USA innehåller svininfluensavaccinet inte skvalen. Som injiceras här! John Pettersson – kan du förklara varför? Kan det ha något att göra med det som hände 1976 då man fick avbryta en vaccineringskampanj eftersom folk dog och blev förlamade? Du är en superb företrädare för läkemedelsbranschen. Är du rentav konsulent? Jag är bara en som anat ugglor i mossen och som nu ser dem.

Enligt läkaren Gary Null, internationell expert på närings- och hälsovetenskap, finns det inga studier som visar att influensavacciner är effektiva. Doktor Anthony Morris, före detta vaccineringschef på FDA (Food and Drug Administration) säger att producenterna av influensavaccinerna vet att de är värdelösa, men de fortsätter ändå att sälja dem. Men enligt John Pettersson är ju allt annat än myndigheternas version konspirationsteorier.

Vi lever i villfarelsen att det är vaccin som tagit bort sjukdomarna. De flesta nu "utrotade" sjukdomar minskade eller försvann närmast helt långt innan vaccinerna mot dem infördes. Många andra – tidigare vanliga – sjukdomar försvann parallellt trots att någon vaccinering mot dem aldrig infördes (scharlakansfeber, kolera med mera) skriver Ulf Brånell i sin bok Medicinsk Motbok. Statistik visar att barnsjukdomarna gick ner innan vaccineringarna startade vilket har att göra med bättre levnadsstandard och hygien. Många vacciner riktar sig dessutom mot sjukdomar som i dag knappast förekommer. Det är därmed ofta omöjligt att göra något slags saklig fördel-risk-kalkyl eftersom några fördelar inte kan bevisas eller beräknas.

De senaste fem åren har enligt Smittskyddsinstitutets statistik en enda (1) person drabbats av stelkramp, och hon lär dessutom ha överlevt. Några difterifall har över huvud taget inte registrerats under dessa fem år. Statistiken över svenska kikhostefall kan inte påvisa någon egentlig minskning av sjukdomen trots flera års träget vaccinerande.

Bevis på att vacciner förmodligen är verkningslösa är att gamla vacciner utmönstras ur vaccineringsprogrammen på grund av allvarliga och erkända biverkningar. Det kommer hela tiden nya som sen i sin tur utmönstras enligt Ulf Brånell. Så varje person som vaccineras blir på så vis en levande försökskanin. Och blir det biverkningar blir det omöjligt att bevisa att det är vaccinets fel.

När det gäller vaccin kan man således glatt konstatera: Det kommer mera eftersom det är en mycket lukrativ bransch. Svininfluensavaccineringarna världen över är till exempel en riktig mjölkko. JP Morgan värderar intäkterna till 70 miljarder kronor.

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons