Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(V)åra visioner för Nordanstig

Ett samhälle som tvingas spara måste jobba tillsammans! skriver Ulrika Jonsäll, ordf. Vänsterpartiet Nordanstig, som uppmanar invånarna att delta i budgetprocessen.

Annons

Nordanstigs fullmäktige har beslutat om ett åtgärdspaket för att kommunens utgifter inte ska överskrida kommunens intäkter. Det kommer att handla om närmare 50 miljoner kronor på fyra år. Ja, vi vet. Det är sjukt mycket pengar.

Det finns flera olika anledningar till detta. En av anledningarna till att kommunens utgifter blir så höga är att vi är relativt få som bor i kommunen. Vi i Vänsterpartiet vill att Nordanstig ska växa! Ett ökat invånarantal innebär högre statsbidrag, fler skattebetalare och fler som utnyttjar kommunens service. Fler invånare betyder helt enkelt bättre service till lägre kostnad per invånare.

Om vi bromsar i en uppförsbacke kommer vi ingenstans. Vi i Vänsterpartiet vet att det finns många idéer ute i stugorna och vi vill med den här insändaren uppmana nordanstigsborna att delta i budgetprocessen som nu pågår. Hur ska Nordanstig växa? Hur vill du utveckla kommunen? Vad tycker du att kommunen kan spara på? Vilken service tycker du är viktigast, för dig och för Nordanstig?

Vänsterpartiet tar gärna emot förslag till vårt budgetförslag. Vi tycker att det har saknats en medborgardialog kring åtgärdspaketet. Därför går vi nu ut med en uppmaning till Dig. Skicka in Dina Visioner och idéer för Nordanstig till (skriv budgetförslag i ämnesraden). Vad tycker du att kommunen ska spara på? Vad ska vi satsa på? Vi tror att Nordanstig kan klara den här utmaningen. Att Nordanstig kan växa och bli ännu mer fantastiskt! Men bara om vi gör det tillsammans.

Ulrika Jonsäll

ordf. Vänsterpartiet Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons