Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckling av äldrevården – avveckling av mänskligheten

Jag jobbar inom äldrevården och mår väldigt dåligt av alla försämringar som skett under de senaste åren. Men det här med Intraphone tar nog ändå priset.

Annons

I somras var det en artikel i Ljusnan om Ringshögs personal som reagerade mot Intraphone. Äntligen, tänkte jag, någon som reagerar. Jag jobbar också inom äldrevården och mår väldigt dåligt av alla försämringar som skett under de senaste åren. Men det här med Intraphone tar nog ändå priset.

Från kommunen menar man att detta ska vara en kvalitetsförsäkring för kunden, men det anser jag bara vara ett svepskäl. Naturligtvis är det ju för att ni chefer ska kunna plocka ut siffror och statistik (verkar vara inne nu) och kolla om det kanske går att dra in personal någonstans. För man litar inte på personalen tydligen. Och ett säkert system är det inte. Man kan nämligen logga in och ut på mobiltelefonerna utan att ens gå in till kunden. Man tycker att man kunde ha lagt pengarna på mänskligare insatser. Det här är mycket stressande och kränkande för oss personal.

Förutom Intraphone har man även infört Lapscare vilket innebär att viss personal flera timmar varje dag ska sitta vid datorn och planera för kommande dagar. Visst är det bra med ett skrivet schema, speciellt för vikarier, men att behöva skriva ut nya för varje dag är fullständigt onödigt. Vad kostar allt detta papper i längden kan man undra. Dessutom ska dessa papper strimlas också och då går det åt tid till det.

Övrig personal som inte är planerare känner sig inte delaktig längre, man tappar överblicken och vet inte vad den andre gör och är, vet inte om någon blivit bortglömd. För det har faktiskt hänt att kunden inte hamnat på papperet och blivit utan hjälp. För hur ska vi veta det när vi blivit åtsagda att bara bry oss om vårt eget papper. Man känner sig fullständigt uppgiven.

Vikarieåtstramning har det också blivit och cheferna kräver att personalen ska ha fler delade turer. Personalvård existerar över huvud taget inte längre.

Ifrågasätter man något blir man ombedd att sluta eller byta jobb. Jag vet flera som gått tidigare i pension, andra har haft tur att lyckats få ett annat jobb men de flesta är ju tvungna att gå kvar och må dåligt eftersom arbetsmarknaden ser ut som den gör.

Nej, skärp er chefer, sluta titta på siffror och uppskatta er personal. En välmående personal gör ett bättre jobb och det blir bättre stämning på arbetsplatserna.

Vi som personal måste sluta acceptera att förnedras, upp till kamp!

Frustrerad omvårdnadspersonal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons