Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlys chefstjänsterna i nya organisationen!

Vid dagens (9 sepember) kommunstyrelsesammanträde informerades om den pågående organisationsförändringen.

Annons

Kommunchefen Niklas Bremerfors berättade hur långt man kommit i processen och att det nu pågår diskussioner om tillsättandet av förvaltningschefer.

Fem förvaltningar ska nu bli tre med olika grad av förändringar. Skolförvaltningen blir av med musikskolan och fritidsgårdsverksamheten medan omsorgsförvaltningen får tillskott i form av arbetsmarknadsenheten, kostenheten samt flyktingenheten.

En ny förvaltning skapas med namn förvaltningen för samhällsutveckling. Förvaltningen ska ansvara för utvecklingen inom många olika områden. Här ryms såväl fysiska, sociala, kulturella och idrottsliga verksamheter.

I den gamla organisationen fanns det tre förvaltningschefer. Nu föreslår kommunchefen att samtliga chefer blir kvar. För mig är det inte alldeles självklart.

Eftersom de nya förvaltningarna, i olika hög grad, fått nya ansvarsområden borde man diskutera möjligheten att utlysa tjänsterna på den öppna marknaden.

Ibland är det klokt att en ny organisation också får nya ledare och framför allt när det gamla uppdraget inte längre är det samma.

Om det ska bli en bra organisation, med starkt stöd från de anställda, borde kommunchefen lyssna på de fackliga organisationerna och tillsammans komma fram till om tjänsterna ska utlysas eller inte. Ibland ges det naturliga tillfällen till klokhet och eftertanke och en omorganisation kan vara ett sådant tillfälle.

Jag tycker att de anställda ska få möjlighet att framföra sina synpunkter och att en klok kommunchef lyssnar och begrundar de synpunkter som kommer fram.

Detta framförde jag på dagens sammanträde och hoppas att trägen vinner så att Niklas Bremerfors tar till sig och ändrar sitt ställningstagande.

Yvonne Oscarsson, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons