Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utförsäkra regeringen

Sjukersättningen måste höjas och folk måste få hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden – inte genom ekonomiskt tvång, utan genom stöd från samhället. Högerregeringens politik är sjuk – det är dags att utförsäkra regeringen.

Annons

Debatten har gått het om regeringens regler om att sjuka ska tvingas ut på arbetsmarknaden efter 180 dagars sjukskrivning.

Äntligen har konsekvenserna av regeringens så kallade arbetslinje börjat diskuteras. Det är en politik som går ut på att straffa sjuka och arbetslösa för att på det sättet tvinga dem att jobba oavsett om de orkar eller inte, och till vilka löner och villkor som helst.

Utförsäkringen av sjuka och de sänkta a-kassenivåerna syftar till samma sak: att göra den svenska arbetsmarknaden hårdare, villkoren sämre och lönerna lägre.

Det är en cynisk och antisolidarisk politik från högerregeringens sida. Nu, efter att människor höjt sina röster mot det orättvisa systemet, tvingas regeringen backa och mildra reglerna. Men det räcker inte. Sjukersättningen måste höjas och folk måste få hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden – inte genom ekonomiskt tvång, utan genom stöd från samhället. Högerregeringens politik är sjuk – det är dags att utförsäkra regeringen.

Rafael Czeszejko

ordförande Ung Vänster Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons