Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan bilen stannar allt

Lars Schön i en replik till signaturen Trafikfritt (22/9):

Annons

Replik till Trafikfritt (22/9): Det är med glädje i efterhand jag kan konstatera att politikerna i Bollnäs tydligen inte engagerar sig när det gäller ett bilfritt alternativ som i grunden inte alls är något alternativ för de allra flesta. Orsaken till att man skaffar bil är väl för att den ska eller måste användas. Jag har ingen förståelse för hur du kan påstå det är framsynthet att låta bilen stå. Det är för mig en gåta.

Det vore mycket intressant att få veta vad du ser och var fordonstrafiken orsakar så mycket smuts i centrum. För de allra flesta är bilen ett måste och därför tycker jag du kan komma med ett hållbart alternativ innan du uttalar dig. Vidare så har jag ingen orsak att tvivla på att dina uppgifter i din insändare verkligen kommer från Fredrik Gertten. Han kan hålla på med film, definitivt inte uttala sig om trafik, han är totalt okunnig i ämnet!

För övrigt påstår jag att om alla kommuner skulle anamma en bilfri vecka och om som du förespråkar, att ställa bilen, skulle detta innebära mycket höga inkomstbortfall för staten i form av flera idiotiska skatter som vi trafikanter tyngs med. Var skulle de pengarna tas i stället? Jag kan upplysa dig om att enbart koldioxidskatt, energiskatt och moms inbringar 1 538 461 000 sek, alltså en miljard femhundratrettioåtta miljoner fyrahundrasextioentusen kronor enligt beräkning från 2012. På en enda vecka!

Leve bilen, den leve...

Lars Schön

Björktjära

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons