Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Urusel trafikmiljö i centrala Hudik

Finns det något positivt att säga om nya parkeringen utanför Bryggeriet i Hudiksvall? Nej, tänkte väl det.

Annons

Vem är kapabel att skapa en parkering som:

• det inte går att mötas i vid utfart/infart och i kurvor?

• skapar kaos när besökare går in i eller lämnar bryggeriet från Västra Tullgatan (jag hittar då inget övergångsställe)?

• har så små parkeringsfickor att vissa parkerar utanför och blockerar ett möte mellan två bilar?

• blivit en skräckplats för en barnfamilj. Tänk att kliva ur en bil för att lasta ur en barnvagn och gå med den, tillsammans med några fler barn, bland alla uppretade bilister.

• fungerar som genomfartsled?

Etcetera ...

Vad är ett gångfartsområde? (skyltar på N Kyrkogatan). Definition: Märke som talar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka. Där märket finns uppsatt gäller ofta särskilda trafikregler som du måste följa. Hur vet jag vilka regler det är?

Människokroppen har större vener för att transportera blod från hjärtat till exempelvis stortån. Vem skulle komma på tanken att montera på en klämma på venen som stoppar upp flödet? Det är precis vad som pågår i Hudiksvall.

Ett bra exempel är Kungsgatan. Hur tänker trafikplaneraren när han sätter en klämma vid infarten till sjukhuset vilket får till följd att vänstersvängade från söder stoppar upp trafiken? Den här väglösningen har varit uppe för debatt tidigare och fick byggas om, vete tusan om det inte är dags igen. En dag med mycket trafik undviker jag att köra ut från parkeringen mot Kungsgatan om jag ska söderut. Då är det bättre att ta omvägen via Västra Tullgatan till rondellen vid Statoil. Perfekt om det är mer trafik i centrum som efterstävas.

Droppen måste vara hastighetsbegränsning till 30 kilometer i timmen i centrum. Vad är problemet? Jo, buskörning. Alla boende i centrum med någorlunda hörsel kvar hör gasande och slirande bilar från sena kvällar till långt in på natten. Är möjligen polishuset helt ljudisolerat och bor alla poliser utanför centrum?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons