Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvärdera det ideella arbetet

Tack för rubriken Projekt blir oftast bara tomtebloss. Kurirens artikel 27 maj visar att projekt mycket sällan ger bestående effekter (tomtebloss).

Annons

Visserligen handlar det delvis om äldreomsorg, men skillnaden mellan äldreomsorg och RSMH:s verksamhet är inte större än att de påvisbara negativa effekterna är fullt jämförbara.

Både utbildningar och övriga insatser exempelvis ekonomiska sådana bör göras i anknytning till den praktiska verkligheten och inte till oprövade metoder, praktikerna får sällan göra sin röst hörd. Detta trots att erfarenhet och kunnande i stor utsträckning finns just hos de praktiska utövarna (på golvet). Envetet kör man vidare i samma spår utan att se "tomtebloss-effekten". Det ideella arbetet måste få en högre status även i handikapporganisationerna för att utveckla arbetet i sina respektive föreningar. I dessa föreningar hittar man de allra sköraste människorna som på intet sätt är betjänta av stora fina och verklighetsfrämmande projekt. Om man jämför "tomteblossartikeln" med min tidigare insändare kan man se vidden av hela problematiken och därmed utesluta "gnällstämpeln":

Arthur Södergren, RSMH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons