Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskatta människors olikheter

Efter att ha läst Inger Mattssons inlägg "humanisten och evangelisten" (4/8) började jag undra om kristendomens önskan är att samhället ska stagnera totalt.

Annons

Efter att ha läst Inger Mattssons inlägg "humanisten och evangelisten" (4/8) började jag undra om kristendomens önskan är att samhället ska stagnera totalt. För att ett samhälle ska utvecklas behövs det nya idéer och oliktänkande.

Hon blir upprörd över en tröja vars budskap hon inte delar. Han som bar tröjan stod säkert för budskapet och tyckte att det var bra. Likaväl som du Inger Mattsson får ha din Gudstro och uttrycka den, måste ju andra människor få ha sina åsikter och uttrycka dem. Vi lever i ett fritt land med yttrandefrihet, faktiskt.

Hur vore det egentligen om alla tyckte och tänkte lika? Det låter som en fruktansvärt tråkig värld i mina öron.

Menar Inger Mattsson att alla som inte delar kristendomens tro, och lever därefter, lever fel? När jag gick i åttan kom det någon kristen människa till klassen och berättade om kristendomen, och delade ut biblar. Han sa att han ville att vi skulle inse vårt bästa genom att bli kristna. Då skulle vi komma till himlen, påstod han. Om man däremot inte trodde på Gud skulle man hamna i helvetet.

Betyder inte det att Gud är en diktator? De som tror på honom skickar han till himlen medan de som inte är på hans sida ska bestraffas. Jag accepterar att vissa människor tror på Gud, det har jag inga problem med, men jag tycker också att de som tror på Gud ska acceptera oss som inte tror.

Vi ska vara glada att vi lever i en värld med oliktänkande människor. Tänk om alla levde efter vad som stod i Bibeln, alla agerade, tyckte och tänkte lika, vilken tråkig värld det skulle vara. Och hur skulle samhället kunna utvecklas om alla slutade tänka själva, och i stället hängde upp sina liv på en bok som skrevs för flera tusen år sedan?

Ateist – javisst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons