Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepa inte fadäsen med Östernäs

Östernäs ligger för träda. Det ska befolkas, fyllas med verksamheter och liv. Moderaterna vill att Ljusdal ska ta tillbaka sin roll som nordvästra Hälsinglands handelscentrum och det brådskar.

Annons

Den 12 augusti var det meningen att kommunstyrelsen skulle besluta om att godkänna avtalet för det enda företaget som anmält intresse för att vara med och utveckla handeln på Östernäs. Men så blev det inte. Som en total överraskning kom ny information om att flera av våra större etableringsföretag är intresserad av att bygga på Östernäs. De hade inte nåtts av informationen om kommunens tävling och plötsligt var förutsättningarna för att godkänna avtalet för den enda företaget som var kvar i kommunens tävling helt ändrade.

Kommunen hade högtidligt sagt att det bara fanns ett företag som var intresserat. Det är glädjande att det finns flera. Men det är extremt förvånade att kommunens information varit så dålig till etableringsföretagen. Ljusdals kommun har inte ens använt sig av Byggfaktas eller Sverige Byggers tjänster.

I stället för att ta ett stort steg framåt i skapande av ett handelscentrum blev det den 12 augusti ett rejält kliv bakåt. Kommunstyrelsen skickade tillbaka hela ärendet eftersom beslutsunderlaget var fel. Det finns fler etableringsföretag som är intresserade av Östernäs och då måste de också få en chans att vara med. Det tjänar kommunens invånare på i längden.

Med ett högt valdeltagande, en ny politisk ledning och en ny förvaltningsorganisation ska vi se till att dessa och andra fadäser inte upprepas. Mer behövs inte sägas.

Jag vet att vi kan mycket mera!

Jan Hedlund (M), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons