Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmuntra barnens skolarbete, föräldrar!

Läste i torsdagens Ljusnan att majoriteten av våra åttor riskerar att underkännas, skriver insändaren som har idéer på hur man kan komma åt det.

Annons

För det första så håller jag med det som lyfts upp, men att det ännu är för tidigt att göra en sådan bedömning.

Jag skriver dock denna insändare för att fråga: Vad gör vi för att höja resultaten? Räcker det med att ställa högre krav, ha högre standard och mer läxor och skolarbeten? Eller finns andra problem? Jag vill påstå det senare.

Det är inte mer läxor och mer skolarbeten som är lösningen. Det är att våra ungdomar rör sig för lite och att vi generellt sett är för beroende av våra smartphones/plattor. Jag ska vara öppen här och säga att jag också är relativt beroende av min dator.

För att försöka bryta ner problemen, gör som i många asiatiska länder. Ha 30 minuter lättare motion före lektionsstart på morgonen. Inför också fem minuters motionspauser per timmes lektion.

Vad gäller smartphones och plattor, begränsa dem åtminstone under lektionstid. Rapport efter rapport visar att studieresultaten går upp mellan fem och sju procent när mobiler och plattor inte är närvarande.

En annan poäng jag vill lyfta fram är föräldraansvar, trots att jag inte själv är förälder. Föräldrar har dock ett ansvar också att uppmuntra sina barn till att göra läxor och arbeten, samt att finnas där när barnen behöver hjälp med läxor. Min slutpunkt är att vi måste angripa problemen från rätt ände.

Johan Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons