Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplösningens tidevarv

Samhällsupplösningen har börjat, den accelererar över tid och den kommer att leda till stora problem och försakelser för folkflertalet. Skillnaden mellan den som har och den som inte har ökar.

Annons

Vad är det som sker? Den frågan ställer sig många dagligen. Frågan går att ställa om så många olika spörsmål. Gäller det politik, ekonomi, religion, sociala frågor, så är denna fråga mycket relevant. Vad fasiken är det som egentligen pågår?

Vi lever i en tidsepok eller en tidsanda där mycket står på spel, och de som spelar är inte alltid de bästa på vad de sysslar med. Sverige är numera en krigförande nation långt borta i Asien. Många ställer sig frågan vad fasiken gör vi där.

I vårt land har vi under mycket lång tid värnat om de sjuka och de gamla samt barnens välfärd. Nu sker detta bara vart fjärde år inför valkamperna. Resten av tiden försämras dessa gruppers möjligheter till ett bra liv. Vi kan konstatera att hälften av alla vårdplatser nu är försvunna. Men har det blivit färre vårdbehövande – på denna fråga kan man lätt svara nej.

Vårt land har varit en bastion för den lutherska tron under århundraden och 10 000-tals svenska och finska män och pojkar har stupat i krig på Europas slagfält under århundradena. Detta för att vårt folk skulle få rätten att själv skapa sig den religion man ville ha utan påvedömets prelaters bannor och hot om helvetes fasor.

Det som nu sker med denna religions trygghet är att vi genom sekularisering och liberalisering försvagar en institution som gett trygghet för generationer. En försvagad religiös statsbildning är också svag i själen och blir alltid förr eller senare utmanad och besegrad. Det vi gör är självdestruktivt utan att flertalet av folket inser det ännu.

Det sociala kitt vi haft i detta land där alla skulle ha en trygghet i samhället detta har nu snart upphört. I dag gäller; bäste man/kvinna hugg för er vad ni kan och skit i andra. Vi ser nu åtminstone en del av oss hur detta gör att folk har det svårt. Storstadsfenomen som uteliggare och utslagna andra personer med vissa beteenden finns nu även i de mindre samhällena.

Flera former av en sorts kriminalitet vi aldrig tidigare sett i vårt land blir allt vanligare och det är huliganism. Man förstör för just glädjen av att förstöra. Man är alienerad från samhället och vill därför förstöra så mycket man kan. Detta gäller särskilt för vissa stadsdelar och städer i vårt land.

Samhällsupplösningen har börjat, den accelererar över tid och den kommer att leda till stora problem och försakelser för folkflertalet. Skillnaden mellan den som har och den som inte har ökar. Motsättningar mellan olika religiösa grupperingar börjar nu synas. Vårt land som alltid varit ett fredligt land har upphört i och med krigföringen och vårt deltagande i anfallskriget mot folken i Asien.

Vi lever i upplösningens tidevarv.

Lars Idon Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons