Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna vet inte hut

Efter en helg med ett riktigt firande här i Edsbyn blir man både nedstämd, fundersam, betänksam och arg. När jag som vanligt kom ut på morgonen för min morgonpromenad möttes jag av en nedslående syn.

Pizzakartonger, ölburkar, burkar, whiskeyflaskor, cigarettpaket med mera, slängda var tionde meter. Vad är det för ett samhälle som håller på att utvecklas, när folk beter sig som svin. De borde skämmas.

Annons

Man släpper all skiten där man går och står, trots att det finns skräpkorgar uppsatta överallt, plus att man kan ha en plastpåse med sig när man vet att man skall ut och festa. En mängd fåglar uppskattade trots allt "the left overs".

Frågan som infinner sig är – var finns moralen, etiken, och känslan för att göra rätt för sig, någonstans. En annan effekt är att vissa spelar dånande musik till långt in på natten, vilket gör det svårt att sova då man ju har fönstren öppna så här års.

Har inte ungdomarna lärt sig att veta hut, och att man skall visa respekt för sina medmänniskor? Det verkar inte så. Lär man inte ut hyfs och vett i skolorna längre? Jag tycker det är bedrövligt, och tycker synd om de som skall fortsätta att leva i denna svinstia som samhället håller på att utvecklats till.

Sen åker det ju gamla raggarbilar upp och ner här på Långgatan, som förpestar luften med buller och avgaser. Kan de inte hitta på någonting mera meningsfullt att göra istället? Svar får man nog aldrig!

Hanseman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons