Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomarna är värda en skola som fungerar

Läser i Ljusnan om den "nya Gärdesskolan" och blir rent ut sagt mycket irriterad. I flera år har vi väntat, skriver "Lärare och förälder i kommunen".

Annons

Att eleverna från Gärdet fick flytta till Granbergsskolan var ju bara en tillfällig lösning! Nu har det gått flera år. Nu äntligen ska bygget med skolan komma igång och då byggs den för liten! Dessutom har ansvariga inte planerat för en musiksal och bildsal i den nya skolan. Det är inte klokt! Ansvariga kan inte skylla på ont om tid i alla fall.

Återigen finns ingen framförhållning och samsyn om vad som ska ske i inom Bollnäs kommun. Vad är problemet? Vi som arbetar i skolan har stora krav på oss att eleverna ska lyckas och få en bra utbildning. Att måluppfyllelsen ska infrias. Vi blir inspekterade och kontrollerade av både kommun och skolinspektion. Det är bra, men samtidigt vill vi ha bra förutsättningar för att lyckas med vårt arbete.

Ungdomarna i kommunen är värda en skola som fungerar. Att sjuor ska in i en gymnasieskola till sina lektioner är inte bra. Det vet vi sen längre tillbaka att det är olyckligt att blanda högstadieelever och gymnasieelever. Arbetsmiljön för de lärare som ska "springa" mellan byggnaderna, har någon frågat hur det kan upplevas. Det är viktigt för både elever och personal att man känner samhörighet med sin skola. Det ger trygghet för alla. Det finns absolut ingen fördel med att sprida ut vissa lektioner till andra skollokaler.

Jag har i min enfald trott att de som planerar detta skolbygge har haft ett nära samarbete med lärarrepresentanter och elever. Att de tillsammans bygger upp en modern, trivsam och funktionell skola som alla är stolta över. En framtidens skola i Bollnäs som ska finnas i många år och utvecklas under tiden. Men jag har tydligen fel och undrar hur detta gått till? Finns det någon som har insyn och tar ansvar för detta eller? Jag hoppas ni kan tänka om i tid, innan det är för sent.

Lärare och förälder i kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons