Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undervärdera inte hockeyn

I förra lördagens tidning kunde vi läsa hur fyra snillen – läs sportjournalister – tyckte till om årets VM i ishockey. Deras inställning är att "mästerskapet är iskallt! Orkar någon bry sig! Jag äter hellre dvärgbandsmasksoppa än följer hockey VM!"

Annons

Det var några av de ”fantastiska” synpunkter några av Hälsinglands sportjournalister tyckte om innevarande hockey-VM i Sydeuropa.

Dessa herrar ska väl ändå ha någon sorts expertkunskap om idrott – även ishockey! Vill bara påpeka att årets VM har 16 kvalificerade lag. Därunder finns en B och C grupp.

I årets A-VM deltar många topprankade spelare från de bästa ligorna i världen inklusive NHL.

Matcherna drar oerhört mycket publik. I förra årets VM som spelades i Tyskland tittade totalt 548 768 personer på matcherna. Bara en match hade 77 803 åskådare!

De stora svenska tidningarna skriver hur mycket som helst om hockey-VM. Tv sänder många matcher. Är det dessutom i en så kallad kommersiell kanal är det väl ett bevis på mycket stora tittarsiffror. De ska ju leva på reklam och köper naturligtvis inte in matcher som inte ses av väldigt mycket tittare. Har tyvärr inga tittarsiffror från förra årets VM.

Hockey-VM sänds i över 100 länders tv. Uppskattat tittarsiffra cirka 700 miljoner!

Allt enligt svensk hockey.

Det är därför anmärkningsvärt att inte våra lokala ”sportexperter” förstår, eller kanske inte vill förstå, att det här är stort. Faktiskt är jag övertygad om att det även i Hälsingland finns väldigt många som följer hockey-VM i televisionen. Möjligen kan det vara så att det är bandy-VM som är herrarnas ”världsmästerskapshöjdare”.

Då kan jag säga att jag tittade på en match i vintras och vill minnas att det då var 20 åskådare och dessutom 20 grader kallt. Det herr sportskrivare var iskallt!

Uno Wall

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons